Medicatiebewaking bij nierpatiënten, van levensbelang

Maar liefst 1,7 miljoen Nederlanders hebben nierschade. Wanneer medicijnen niet worden afgestemd op de nierfunctie, kan dit zorgen voor onnodige bijwerkingen en (verdere) nierschade. Een gezamenlijk actieplan om dit te voorkomen ontbreekt. Centraal op het seminar staat het belang van medicatiebewaking voor mensen met een verminderde nierfunctie om complicaties en verder nierfunctieverlies te voorkomen.

Zorgverleners en verschillende organisaties werken hard om de medicatieveiligheid voor mensen met nierschade te vergroten. Alleen in samenwerking kunnen bestaande oplossingen gaan werken en belemmeringen worden weggenomen. Met dit seminar wordt met experts en deelnemers de aanzet gegeven voor een gezamenlijk actieplan.

Dit seminar is van belang voor iedereen die door het verhogen van de medicatieveiligheid de zorg voor patiënten wil verbeteren alsmede de zorgkosten wil verlagen. Het is onder meer bedoeld voor zorgverleners, beleidsmakers in de zorg, zorgverzekeraars, klinisch chemici, nierpatiënten en IT-leveranciers. 

Doel    
In het hele land wordt hard gewerkt om de medicatieveiligheid voor mensen met nierschade te vergroten. Tijdens de seminar willen we een aanzet geven voor een gezamelijk actieplan om in samenwerking bestaande oplossingen te implementeren en belemmeringen weg te nemen. 

Waar                   : Buitenplaats Amerongen
                             Drostestraat 12
                             3958 BK Amerongen
Wanneer             : 15 November
Tijd                     : 13.00-17.30
Kosten                : Gratis toegang
Programma        : Klik hier

Voor apothekers en huisartsen is accreditatie aangevraagd.

Aanmelden kan nu via:
Via https://www.nictiz.nl/nieuws/seminar-nier-in-het-vizier