Uitwisseling van bassisgegevensset zorg geschikt met persoonlijke gezondheidsomgeving.

Weer zijn we een stap dichterbij om de patient via ICT meer regie te geven in zijn eigen zorgproces. Een mooie stap gemaakt door Nictiz in samenwerking met Medmij.

​Nictiz heeft voor MedMij de Basisgegevensset Zorg volledig gereed gemaakt voor het uitwisselen van gegevens zoals bijvoorbeeld diagnoses, verrichtingen (operatief) of geplande zorgactiviteiten, met persoonlijke gezondheidsomgevingen. Dit helpt de patiënt weer een stap verder om regie te nemen op zijn eigen gezondheid. Alle 26 zorginformatiebouwstenen (zib’s) zijn technisch uitgewerkt in HL7 FHIR-profielen.

In 2016 ontwikkelde MedMij al standaarden voor het uitwisselen van gegevens over medicatie, allergieën, laboratoriumuitslagen en zelfmetingen van patiënten (lengte, gewicht, bloeddruk). Deze zijn ontwikkeld aan de hand van de Basisgegevensset Zorg (BgZ) uit het programma ‘Registratie aan de bron’. Patiënten willen natuurlijk veel meer typen gezondheidsinformatie gebruiken in een app of website. Daarom heeft MedMij nu de volledige BgZ gereed gemaakt voor uitwisseling met persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). Het resultaat is tot stand gekomen na diverse expertsessies en openbare consultatie rondes. 

Lees hier het volledige verslag