UMC Utrecht start met medicatieverificatie op Nefrologie/Maag-Darm-Lever

Op 2 juli 2012 startte de afdeling nefrologie/MDL (C2West) als eerste met het voeren van opnamegesprekken voor gepland opgenomen patiënten. En voor deze patiënten voeren ze ook weer een ontslaggesprek. De gebruikte toolkit is opgesteld samen met de apothekesvereniging Midden-Nederland. Medicatieverificatie is het eerste ‘klavertje’ in het project Medicatie 3.0: een positieve injectie, dat in 2012 op alle afdelingen van het UMCU haar uitrol krijgt. 

In 6 divisies in inmiddels een implementatietraject gestart. Divisie Heelkundige Specialismen was de eerste, zij hebben mee helpen vorm geven aan een passende aanpak op de afdeling. Hun afdeling C4 Oost, oncologie, gaat 1 augustus van start met de gesprekken. Op de divisie Hart en Long gaat diezelfde datum de verpleegafdeling B3West Hart Long van start. Het UMCU zoekt voor de UMC brede uitrol in 2012 tien ervaren apothekersassistentes.

In oktober gaat het UMCU op voor de 'JCI-mock survey', waarin zij getoetst wordt aan de JCI-normen. Hier zit ook een aantal normen in voor medicatiebeleid op de afdeling. Medicatieverificatie en omgang en opslag met hoogrisico medicatie is hier onderdeel van.

Contactpersoon: Anne de Roos, projectmanager Medicatie 3.0: een positieve injectie (06-22412272).
   UMCUVan start met Medicatieverificatie